Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Skok

25. 4. 2010 8:39
VV a Janoušek?

Jak jste přišel na to, že Věci veřejné jsou novou stranou Romana Janouška?

0 0
možnosti

Jacobo Arbenz

25. 3. 2010 9:24
Vrchol drzosti

Přijde mně úsměvné, že se o drzosti jal kázat člen Věcí Veřejných, nové to strany lobbisty Romana Janouška.:-)

0 0
možnosti

Antek

25. 3. 2010 4:23
ČD

Kdyby byly v plusu,tak ať si vozí zadarmo rodinné příslušníky,třeba i bratrance z 14.kolena,ale takhle,když jenom dojí stát?

0 0
možnosti

petrph

25. 3. 2010 7:01
Re: ČD

Ale houby, stát ČD přece neplatí režijky pro železničáře,ale za ztrátovej provoz na tratích, který si sám objednal. Čili, jestli si třeba kraj nebo stát stanovil že musí tolikrát několikrát denně jezdit rychlík mezi Pískem a Budějovicema aby se stovky lidí dostalo do práce a zpátky, tak ČD řekne, tolik a tolik jsou náklady, tolik a tolik jsme vybrali na jízdenkách, takovej je rozdíl, tak nám ho zaplaťte. Režijky jsou úplně bokem, a těch pár železničářů co by se snad svezlo stejnou tratí a platilo plnou to cenu to nezachrání..

Ale zase na druhou stranu, kdyby ČD řekly, tak jsme  zrušili režijní průkazky a současně jsme o stejnou  částku (tedy těch pět a půl miliardy) museli po nátlaku odborů  zvýšit mzdové náklady (navíc ještě zvýšené o povinné odvody, takže jsme někde na sedmi miliardách), o to se nám poměrně zvýšili náklady na těch ztrátovejch tratí a budeme vyžadovat o to vyšší dotace od státu a krajů, tak to bude naprosto spravedlivý:)

0 0
možnosti

petrph

25. 3. 2010 1:39
Možná by stálo za to to hloubkově prověřit

Venkoncem, kdyby České dráhy rozdaly jízdenky v hodnotě 5,5 miliardy, které by ti zaměstnanci a jejich příbuzní opravdu projezdili, asi bychom se nad tím mohli trochu zamyslet.Sice by jsme došli ke zjištění že vlaky jezdí tak i tak, ať je tam železničář s jízdenkou nebo není, takže ztráty jsou mnohem nižší, ale budiž.

Jenže, jestli železničář pracuje v místě bydliště (nebo i dojíždí na nádraží s MHD), jeho žena tamtéž, děti chodí do školy tamtéž, tak tu režijní průkazku moc nevyužije, možná když jedou na prázdniny k babičce. Prostě všem železničářům rozdali režijní jízdenky, ať si je využijí jak chtějí a můžou, když ne, tak ne. Pochybuju že by někdo projezdil těch 22 000 ročně (to máme 1833 měsíčně). Ale zase by byla sranda, kdyby jich většina řekla, ne my režijky nechceme, vyplaťte nám ty peníze v hotovosti...;-D

0 0
možnosti

MiroTR

25. 3. 2010 8:44
Re: Možná by stálo za to to hloubkově prověřit

Tak proč rozdávají režijky těm, co je nyvyužijí ?  A proč je kolem toho takový humbuk ?  Benefity jsou i v jiných firmách, ale ještě jsem se nesetkal s tím, že by např. celá rodina dostávala obědy za zvýhodněnou cenu.

0 0
možnosti

markyz.Gero

25. 3. 2010 0:25
a vy máte tu "drzost"

rozhořčovat se nad něčím o čem jste si nezjistil ani základní fakta ;-D

0 0
možnosti

Zabangovanbangem

24. 3. 2010 22:09
Vážený pane.

Tohle víme. Vzhledem k tomu že kandidujete do PS, tak by mě docela zajímalo nějaké smysluplné řešení které jistě máte.  Tato věta: "Kdyby České dráhy nechaly roční jízdné svým zaměstnancům za stávající ceny a o trochu víc nechali zaplatit za režijní jízdenky rodinné příslušníky, byl by to rozumný kompromis a mohl být klid."  mě vážně nikterak neuspokojuje. Jsem ekonom a pojem "trochu víc" mně vážně nic neříká.

0 0
možnosti

femmefatalegia

24. 3. 2010 21:55
...

Mě by jen zajímalo, proč vůbec ti rodinní příslušníci ty režijky mají? :-/ !!

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1041x
Člen strany Věci Veřejné, ředitel společnosti PHAR SERVICE. Systematicky se věnuje zdravotnictví,ekonomice a metropolitní politice.Vystudoval stavební fakultu ČVUT . V minulosti pracoval v odborných komisích pro oblast zdravotnictví a ekonomiky v rámci strany SNK ED a těmto tématum se věnuje i ve straně Věci Veřejné.

Seznam rubrik